Inspiration.

Leave a comment

Ikväll tänkte jag fota de sista bilderna till Porträtt pusslet med närbilder. Men jag tänkte samtidigt passa på att ta lite mer bilder och därför tänkte jag köra på en av idéerna från innan fast jag gör lite ändringar.

2013.01.10-wb02

Jag tänkte använda mig av ett par av dessa orden samtidigt som jag vill hämta inspiration ifrån Street Art. Gjorde en moodboard som jag kommer använda mig av ikväll och sedan vid redigeringen av bilderna.2013.01.10-wb01

Alla bilder kommer från Google.se

Det är inte helt klart än vad jag vill göra i efterarbetet, men jag tänker väldigt mycket färg, texturer, kontraster och ljus. Kan se det framför mig på något sätt men har svårt för att förklara hur jag menar. Men jag känner mig ändå ganska förberedd, för jag vill har mycket attityd.

Men ska bli intressant att ha en moodboard att utgå ifrån vid fotografering och retusch.

Efter grupphandledningen idag började jag verkligen fundera på det här med inspiration, vad är det för mig egentligen?  För mig ska inspiration hjälpa en att skapa en känsla man är ute efter, man ska aldrig vara ute efter att kopiera eller härma sin inspirationskälla. Det kan vara att man tar en färg eller en detalj men aldrig helheten, det är därför det är bättre att använda sig av flera inspirationskällor än bara en. Att ta inspiration från flera ställen och sedan ta lite och sätta ihop det, det är då man skapar något eget.  Men bäst av allt är om man får egna idéer genom inspirationen, som är helt unika. Sedan behöver man ju inte använda sig av det som inspirerar en till sin produkt, det kan ju bara vara att inspirationen ska motivera en till att arbeta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s